Energieboost

Beste Italiaanse restaurants in Groningen

Welkom in het centrum van Groningen, een stad waar een hoop historie en modern karakter bij elkaar komt. Naast de prachtige stad met de levendige studentenscene, zijn er hier ook een aantal heerlijke authentieke restaurants te vinden. In Groningen zijn er een hele hoop geweldige Italiaanse restaurants te vinden die je zeker zullen weten te verrassen. Of je nu opzoek bent naar een restaurant voor een romantisch diner of een gezellige avond met vrienden of familie, er is in de stad zeker wel een restaurant te vinden die aan elke wens voldoet. We hebben een aantal Italiaanse restaurants voor je op een rijtje gezet. 

Boxbrownies

Castelluccio

Castelluccio is een restaurant gelegen net buiten het centrum van Groningen en staat bekend om zijn uitstekende eten en lovende recensies. Het restaurant heeft een menu dat bestaat uit een hele hoop klassieke en hoogwaardige Italiaanse gerechten. Klanten kunnen genieten van een variatie aan pasta’s, risotto’s, pizza’s en vleesgerechten die dagelijks vers worden bereid. Volgens vaste klanten is de handgemaakte pasta een must-have in het restaurant. Castelluccio biedt naast een heerlijke menu kaart ook een wijnkaart aan met allerlei soorten wijnen die de gerechten perfect zouden complimenteren. Het restaurant ziet er van binnen super gezellig en sfeervol uit met comfortabele stoelen en een ruime omgeving. Het personeel is super vriendelijk en heeft duidelijk veel verstand van het eten dat ze serveren. Het is een stukje verder lopen als je niet direct in het centrum zit, maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!
Reviews op Google: 4.7 (260 reviews) 

Pizzeria Ristorante Catania

Pizzeria Ristorante Catania ligt wederom een stukje buiten het binnencentrum van de stad, vlakbij het Noorderplantsoen. Het Italiaanse restaurant is officieel een Pizzeria maar ze bieden ook andere Italiaanse gerechten. De uitgebreide selectie aan pizza’s worden gebakken in de houtoven waardoor ze een dunnen rijke bodem hebben met een knapperige bite. Het interieur is modern, maar gezellig en het is ook mogelijk om pizza pizza af te halen. De ontspannen sfeer in het restaurant gecombineerd met de vriendelijkheid van het personeel zorgt voor een luchtige ervaring en is perfect voor een gezellig avondje uit. Het restaurant staat bekend om hun snelle service en gastvrijheid wat zorgt voor een snelle, lekkere en soepele ervaring. Pizzeria Ristorante Catania is zeker de moeite waard als je een keer in de buurt bent!
Reviews op Google: 4.6 (217 reviews)

L'Abbraccio

L'Abbraccio, gelegen in de schildersbuurt in Groningen is heerlijk gezellig restaurant met een levendige sfeer. Het menu is uitgebreid met veel verschillende keuzes zoals borrelplanken, pizza’s, anti-pasta en pasta. De gerechten worden allemaal vers gemaakt en ze staan bekend om hun heerlijk grote borrelplank genaamd de “Antiopasto speciale” waar heerlijke italiaanse antipasta gerechten op liggen zoals bruschetta en verschillende kazen en olijven. Het restaurant is van binnen heel gezellig ingericht en het in de zomer ook mogelijk om buiten te genieten van het eten. Lokale eters raden ook aan om zeker de tiramisu te proeven. Het personeel is heel erg behendig en helpen wanneer dit nodig is. L'Abbraccio is een gezellige ervaring met heerlijk vers eten. Vanuit de vismarkt is het ongeveer 20 minuten lopen naar de locatie, maar het is zeker de moeite waard!
Reviews op Google: 4.9 (123 reviews) 

Gabbiano Groningen

Gabbiano Groningen is een trendy Italiaans restaurant dat net onder de binnenstad van Groningen ligt. In het restaurant komen zowel lokale mensen als toeristen eten om te genieten van het heerlijke eten dat zij te bieden hebben.  Het eten bestaat uit echte Italiaanse klassiekers zoals pizza en pasta. Het restaurant maakt ook gebruik van een hele hoop weekaanbiedingen waardoor je op de juiste dagen goede deals kunt scoren zodat jij voor een leuke prijs uit eten kunt gaan. De klassieker van het restaurant is de heerlijke zeevruchten pasta en is zeker een keer het proberen waard! Het restaurant heeft een klassieke maar gezellige inrichting, met een ontspannen sfeer. In de zomer is er ook de mogelijkheid om buiten op het terras te zitten. De ervaren pizzabakkers en het vriendelijke personeel zorgen voor een fijne ervaring en er is altijd een geschikte keuze voor iedereen. Veel klanten omschrijven het dan ook als een ontspannen ervaring voor een heerlijk avondje uit. 
Reviews op Google: 4.7 (146 reviews) 

CICCI’s

CICCI’s, een klein gezellig trendy restaurant onder de Italiaanse restaurants in Groningen, biedt een intieme en huiselijke sfeer waar gasten kunnen genieten van authentiek Italiaans eten zoals bij een Italiaanse oma thuis. Dit sfeervolle restaurant, dat gelegen ligt in het historische centrum, legt de nadruk op trendy en bijzondere gerechten. Bezoekers kunnen kiezen uit een variatie aan verschillende vlees, vis, pasta gerechten en nog veel meer. CICCI’s staan erom bekend dat ze naast hun heerlijke eten ook een grote selectie aan verschillende wijnen hebben. Het personeel is erg behendig met de wijn en weet dan ook bij elk gerecht een geschikte wijn aan te raden. Cicci’s geeft zelf aan een ode te zijn aan de moderne Italiaanse keuken, en bieden dan ook een hoop producten die hierop aansluiten. Het is mogelijk om via de kaart te bestellen, maar we raden ook zeker aan om verschillende hapjes te bestellen en deze te delen met het juiste glas wijn. Neem een kijkje bij het restaurant en geniet van de bijzondere keuken! 
Reviews op Google: 4.8 (124 reviews) 

Muzzica

Muzzica brengt een stukje Sicilië naar het hart van Groningen met zijn levendige sfeer en authentieke Siciliaanse gerechten. Dit restaurant ligt gelegen buiten het centrum van Groningen op het campus van Zernike. Het restaurant biedt verschillende klassiekers aan op het menu, maar ze hebben ook een aantal bijzondere recepten om van te genieten. Bij het restaurant kun je zowel dineren als eten afhalen en ze hebben een ruim assortiment dat wordt aangevuld met verschillende Siciliaanse wijnen, die perfect aansluiten bij de verschillende gerechten. Het restaurant ligt gelegen in een hal met allerlei andere winkels en eetgelegenheden en er komen veel studenten op af om een avondje te genieten. Het is zeker de moeite waard als je een keer in de buurt bent en wilt genieten van een gezellige sfeer. Let erop dat het ligt in een overdekte markt met allerlei verschillende kraampjes dus het ligt ver van een traditioneel restaurant. 
Reviews op Google: 4.6 (20 reviews)

Taranté 081

Taranté 081 is een nieuwer Italiaans restaurant in Groningen dat een eerbetoon biedt aan de rijke tradities van Napels. Dit restaurant combineert traditionele recepten met moderne kooktechnieken, waardoor elk gerecht een unieke twist krijgt. Bezoekers kunnen hier genieten van een heel aantal zelfgemaakte pasta’s en zeevruchten die worden bereid met verse ingrediënten. De bediening is super vriendelijk en weet genoeg te vertellen over de specialiteiten en gerechten van het restaurant. Het restaurant is erg vrolijk en kleurrijk ingericht wat zorgt voor een sfeervolle en gezellige sfeer. Belangrijk is het wel om te melden dat het niet mogelijk is om te reserveren bij het restaurant, wees daarom op tijd of zorg ervoor dat je een optie B hebt. 
Reviews op Google: 4.7 (69 reviews)

Gustatio

Gustatio, gelegen nabij het centrum van Groningen, staat bekend om zijn authentieke Italiaanse keuken en de warme, gastvrije sfeer. Dit restaurant biedt een uitgebreid menu dat veel verschillende Italiaanse gerechten omvat, van antipasti tot pasta's en vleesgerechten, alles bereid met verse, hoogwaardige ingrediënten. Een van de hoogtepunten van Gustatio is hun bekende risotto, die bekend staat om zijn perfecte textuur en smaak. De sfeer van het restaurant is gezellig en stijlvol, met een elegant interieur dat zorgt voor een comfortabele en ontspannen eetervaring. Gustatio staan ook bekend om de uitgebreide wijnkaart, die is samengesteld om de Italiaanse gerechten te complementeren. Het attente personeel en de kwaliteit van het eten maken Gustatio een favoriete keuze voor zowel lokale bewoners als bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke Italiaanse maaltijd in Groningen. Let wel op dat de eigenaar en een hoop bediendes van Italiaanse afkomst zijn waardoor er veel Engels gesproken wordt in het restaurant. 
Reviews op Google: 4.5 (1.279 reviews)

Il Sogno Cucina Italiana e Pizzeria

Il Sogno Cucina Italiana e Pizzeria is een heerlijk Italiaanse keuken, midden in Groningen. Dit sfeervolle restaurant staat bekend om zijn klassiek bereide pizza’s en klassieke Italiaanse gerechten. De pizza's worden bereid in een traditionele steenoven, wat zorgt voor een perfect knapperige korst en rijk belegde toppings. Naast pizza’s serveert Il Sogno een variatie aan Italiaanse pasta's, vlees- en visgerechten die allemaal bereid zijn met verse ingrediënten. Het interieur van het restaurant is warm en typisch Italiaans, met een decor dat klassieke elementen combineert met moderne accenten, wat zorgt voor een gezellige en authentieke sfeer. Met zijn vriendelijke bediening en de kwaliteit van het eten, is Il Sogno een plek voor een gezellig diner met vrienden of een romantische avond uit.
Reviews op Google: 4.6 (313 reviews)

Da Carlo

Da Carlo is een charmant en uniek restaurant dat authentieke Italiaanse serveert in het centrum van  Groningen. Dit restaurant onderscheidt zich door zijn traditionele Italiaanse gerechten, die met zorg en aandacht voor detail worden bereid. Gasten kunnen kiezen uit een brede variatie aan Italiaanse delicatessen, waaronder handgemaakte pasta, verse zeevruchten, en een selectie van vleesgerechten die tot in de perfectie zijn bereid. De inrichting van Da Carlo is super uniek, elegant en sfeervol, met een intieme ambiance die perfect is voor een speciale gelegenheid of een rustig diner voor twee. Da Carlo is bekend om zijn gastvrijheid en de authentieke sfeer die zorgt voor een super gezellige ervaring. Het restaurant is ingericht op een drukke, maar superleuke manier en het is dan ook het zeker waard om een keer een kijkje te nemen. 
Reviews op Google: 4.5 (1.163 reviews)

Terug