Energieboost

De beste tapas restaurants in Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel. Zwolle is een prachtige oude stad met mooie bezienswaardigheden. Voor wie houdt van heerlijk eten is Zwolle ook een plekje waar je zeker een keer geweest moet zijn, er liggen hier namelijk een hele hoop hoogstaande en gezellige restaurants! Een unieke manier om te genieten van zoveel mogelijk verschillende gerechten is natuurlijk door tapas! Wij hebben de leukste tapas restaurants van Zwolle voor je op een rijtje gezet!

Boxbrownies

La Sqala 

In het hart van Zwolle ligt het gezellige restaurantje La Sqala. Het oude pand waar het restaurant zich in bevindt is zo ingericht dat het lijkt alsof je een woonkamer binnenstapt met Spaanse en Marokkaanse invloeden. Het restaurant focust zich dan ook op de mediterrane keuken waarbij ze vooral authentieke Marokkaanse en Spaanse gerechten serveren. Het menu van La Sqala is heel erg uitgebreid en er staat dan ook voor iedereen wel iets tussen! Het bestaat onder andere uit vegetarische, vlees en vis gerechten. Het concept is natuurlijk, zoals in andere tapas restaurants, dat je een hoop verschillende kleine gerechtjes besteld zodat je deze met de hele tafel kunt delen. Het is een gezellig authentiek restaurant en gasten geven aan dat de service goed en vriendelijk is. Het restaurant is prachtig ingericht waardoor het bijna voelt alsof je echt een avondje in een ander land aan het eten bent.
Reviews op Google: 4.4 (141 reviews)

UNO Restaurant 

UNO is een restaurant gelegen in het voormalige postkantoor van Zwolle. Het restaurant ziet er zowel van buiten als van binnen erg mooi uit, met hoge plafonds en een moderne inrichting. Bij dit restaurant kun je niet alleen tapas krijgen. Het is namelijk ook mogelijk om volledige gerechten zoals pizza’s en pasta’s te eten. Maar uiteraard zou het niet op deze lijst staan als je er niet kon genieten van de Spaanse tapas. Er zijn allerlei tapas gerechten te verkrijgen zoals brood, olijven, garnalen, vlees, vis, inktvisringen en nog veel meer! Je kunt als gasten gemakkelijk via een tablet het eten bestellen en dan komen ze het aan de tafel afleveren, hierna kun je het eten heerlijk delen. Je kunt bij UNO zowel binnen als buiten genieten van de gerechten. Gasten geven aan dat het soms alleen vervelend kan zijn dat gerechten niet allemaal tegelijk aan de tafel komen, wanneer iedereen een eigen gerecht heeft kan dit misschien vervelend zijn. Verder komt het eten snel aan en is het personeel snel en vriendelijk. UNO is zeker de moeite waard om een keer te proberen en te genieten van het gebouw en het eten!
Reviews op Google: 4.0 (1.380 reviews)

Las Rosas 4.0 

Las Rosas is een gezellig restaurant midden in Zwolle. Je kunt hier zowel binnen als buiten zitten terwijl je geniet van de Spaanse inrichting. Als je buiten zit kun je uitkijken over een plein in Zwolle wat zorgt voor een leuke sfeer. Het restaurant biedt uiteraard allerlei verschillende soorten tapas gerechtjes. Zo kun je bijvoorbeeld Nachos, garnalen, zals, spaanse stoofpot, en nog veel meer bestellen bij het restaurant. Je kunt meerdere gerechten bestellen per tafel en ze komen in kleine porties waardoor ze perfect zijn om te delen. Het concept van Las Rosas is een All you can eat menu, dit betekend dus dat je een vaste prijs betaald voor het eten, en vervolgens zo veel gerechten kunt bestellen als je wilt. Het is ook mogelijk om niet voor het all-you-can-eat menu te gaan en gewoon een aantal gerechten los te bestellen. Gasten geven aan dat het vooral tijdens de spitsuren even kan duren voordat het eten aan de tafel wordt gebracht, maar dit is uiteraard te verwachten. Het personeel is erg vriendelijk en doen goed hun best om de gasten een fijne avond te laten beleven. 
Reviews op Google: 4,0 (2.069 reviews)

Bistro de zoete inval 

De zoete inval is een restaurant gelegen in een monumentaal pakhuis midden in Zwolle. Het oude pakhuis is op een gezellige en industriële manier ingericht om samen te komen. De Zoete Inval verkoopt geen Spaanse tapas, maar doet het op een andere manier. Je kunt hier kleine gerechten bestellen als hoe hun het noemen “Proeverijtjes”. Je betaald een vaste prijs voor de gerechten en hierna kun je bestellen wat je wilt. De kaart is lang niet zo overweldigend dan andere restaurants op deze lijst, sommige mensen zullen dit juist als prettig ervaren. Ze bieden klassieke gerechten als varkenshaas, beenham, gyoza en nog veel meer. Voor kinderen is er een apart kindermenu samengesteld en kinderen t/m 10 jaar kunnen voor een goedkopere prijs mee genieten van de gerechten. Gasten geven aan dat de gerechten goed bereid zijn en dat het personeel het eten snel en behendig aan de tafel komt leveren. 
Reviews op Google: 4.6 (818 reviews)

In den hoofdwacht

Aan de grote markt in Zwolle ligt een prachtig monumentaal gebouw met Brasserie in den hoofdwacht erin. Regelrecht naast de kerk kun je hier genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes. Je kunt bij de brasserie zowel binnen als buiten zitten, binnen is het ingericht op een leuke industriële en gezellige manier. Het restaurant is niet gebaseerd rondom een tapas concept, maar het is wel mogelijk om hier gerechtjes te delen. Op de menu kaart zijn standaard gerechten te vinden, maar er staan ook “Hoofdwachtjes”  op de menu kaart. Dit zijn gerechten die iets kleiner zijn dan een hoofdgerecht. Het is dan ook leuk om met meerdere personen een aantal van deze gerechtjes te kiezen zodat je het samen kunt delen en kunt genieten van het eten. Let op dat In den hoofdwachter culinaire keuzes heeft vergeleken met de restaurants die we hiervoor benoemd hebben, waardoor het misschien minder geschikt is voor kinderen. Er wordt aangegeven door de gasten dat het personeel erg vriendelijk is en het eten snel arriveert.
Reviews op Google: 4.0 (515 reviews)

Terug