Energieboost

Lunchen Nijmegen

Nijmegen is een prachtige historische stad in de provincie Gelderland. Nijmegen is een van de oudste steden van Nederland en heeft dan ook een prachtige historie en charme. Een bekende plek in Nijmegen is de Waal. Deze rivier die dwars door de stad heenloopt zorgt voor een prachtig uitzicht waar je heerlijk kunt genieten langs het water. In de zomer is dit extra leuk, dan komt iedereen samen op de stranden om gezamenlijk te genieten van het heerlijke weer. Wil jij genieten van een dagje Nijmegen en zoek je nog een lunchplek? Wij hebben de leukste lunchplekken voor je op een rijtje gezet!

Boxbrownies

Cafe de Blonde Pater

Voor wie uitgebreid wilt lunchen in het midden van de stad ka Café de Blonde Pater een goede optie zijn. Het is een gezellig groen caféetje waar genoeg keuze is voor iedereen. Wanneer je hier gaat lunchen kun je zowel binnen als buiten genieten van de verschillende gerechten. Je kunt hier kiezen uit bijvoorbeeld vers belegde broodjes, club sandwiches, burgers en nog veel meer. De menu kaart biedt een hoop keuzes waardoor er de klassiekers op te vinden zijn, maar ook een hele hoop unieke combinaties. De porties in het café zijn ideaal, niet te groot en niet te klein. Klanten geven aan dat het vaak vol zit, maar dat het het absoluut waard is om even te wachten voordat je een tafel krijgt. De bediening is vriendelijk en snel, waardoor het een goede ervaring is om een keer te gaan lunchen. 
Reviews op Google: 4.5 (2.017 reviews)

Down Town

Down Town is een super gezellig en karakteristiek tentje aan de Kannenmarkt in Nijmegen. Dit koffietentje is uitgegroeid tot een bruisende plek waar ze ook brunch verkopen. Je kunt hier rustig zitten en genieten, maar het is ook mogelijk om de koffie en het eten to-go mee te nemen. De menu kaart is niet enorm uitgebreid, maar veel mensen zullen dit juist waarderen. Elk gerecht is met verse ingrediënten bereid en je kunt een keuze maken uit bijvoorbeeld een acaibowl, pannenkoekjes en verschillende soorten toast. Bij de klanten lijken de pannenkoekjes vooral waardering te krijgen, maar alle andere gerechten vallen ook sterk in de smaak. Het personeel is super en behendig. Als je een koffieliefhebber bent dan moet je zeker een kijkje gaan nemen bij DOWN TOWN!
Reviews op Google: 4.7 (374 reviews)

BLUF

BlUF is een eetcafé in het centrum van Nijmegen. Het karakteristieke jaren 20 pand is gezellig ingericht waardoor het een beetje lijkt alsof je je in een woonkamer bevindt. Wat ook erg leuk is aan dit cafeetje is dat ze een super gezellige achtertuin hebben waar je kunt gaan zitten, hier is het rustig en sfeervol en kun je volop genieten van het weer en het eten. Er is genoeg keuze op de menu kaart met verschillende vegetarische opties. Verder heb je opties uit zoetigheid, verschillende broodjes, salades, en het is ook mogelijk om samen een lunchplank te delen! Naast plaatselijk lunchen heb je ook de mogelijkheid om het eten te bestellen om het to go op te halen. Gasten raden ook aan om de high tea een keer te proberen aangezien dit een heerlijke en unieke manier is om te eten. Mensen ervaren BLUF als een echte “Hidden gem” in Nijmegen en is zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen. 
Reviews op Google: 4.8 (244 reviews)

Bhalu

Bhalu is een restaurant in het midden van Nijmegen die de unieke combinatie van Yoga en lunch aanbieden, maar wees gerust, je kunt hier namelijk ook genieten van een heerlijk broodje zonder yoga te hoeven beoefenen. Bhalu biedt een klein maar fijn menu met een aantal heerlijke opties. De bekendste optie van het restaurant zijn de heerlijke burgers die ze bieden, deze zijn perfect voor zowel diner als lunch. Naast de burgers hebben ze een aantal belegde broodjes en soep. Voor de kleine eters zal het moeilijker zijn om iets te vinden op het menu, dus het wordt aangeraden om hier rekening mee te houden. De plek is perfect voor de mensen die opzoek zijn naar de “Vegan” parels, er is hier namelijk genoeg keuze uit vegan eten, maar ook verschillende vegan koffie opties. Het restaurant heeft een huiskamer sfeer en het personeel is vriendelijk en weet veel over het eten te vertellen.
Reviews op Google: 4.7 (237 reviews)

The Fresh Factory

Bij de Fresh Factory in Nijmegen is het mogelijk om zowel eten af te halen als plaatselijk te eten. Zoals de naam van het restaurant al zegt is alles wat hier wordt geserveerd super vers bereid. Het restaurant biedt een hele hoop verschillende hippe opties om mee te lunchen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten wraps, broodjes, Poké bowls en burgers. Het eten wordt snel bereid waardoor je meestal niet lang hoeft te wachten en mensen geven aan dat de gerechten goed bereid en gevuld zijn. Er wordt aangegeven dat het personeel en de eigenaar van de zaak erg behendig en gezellig zijn waardoor het restaurant een sfeervolle plek is. Houd er rekening mee dat het eten bezorgen langer kan duren wanneer je besteld op weekenddagen tijdens spitsuren.
Reviews op Google: 4.5 (121 reviews)

Casa Valencia

Heb jij meer zin om minder traditioneel te lunchen? Neem dan eens een kijkje bij Casa Valencia. Hier kun je vrijdag, zaterdag en zondag genieten van een heerlijke tapas lunch. Wanneer je gaat lunchen bij Casa Valencia kun je kiezen voor een menu of kun je aparte gerechten bestellen, alle gerechten zijn typisch Spaans. Zo kun je bijvoorbeeld gamba’s, Spaanse olijven, stoofvlees en nog veel meer, eten in het restaurant. Bij het restaurant heb je de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te genieten van de verschillende gerechten. De gerechten zijn allemaal zowel groot als klein te bestellen zodat je zelf kunt beslissen hoeveel je hiervan krijgt. Binnen is het klein en gezellig op een Spaanse manier ingericht zodat je een hele ervaring krijgt. Mensen geven aan dat het personeel gezellig en behendig is. 
Reviews op Google: 4.7 (423 reviews) 

Nostra Lunch Winebar

Wil jij genieten van een lunch met een heerlijk wijntje erbij? Dan is Nostra misschien wel de perfecte keuze voor jou! Nostra biedt een gevarieerde kaart met verschillende broodjes met kaas, vlees, vis, tosti’s en salades. Wanneer je de keuze hebt gemaakt kun je aan het personeel vragen welke wijn hier het beste bij zal passen en hun helpen je hierbij zo goed mogelijk. Je kunt bij het restaurant zowel binnen als buiten zitten, binnen hangt een moderne en witte sfeer die perfect past bij een wijnbar. Gasten geven aan dat het personeel goed weet waar ze over praten en verschillende soorten wijn kunnen aanbieden waarmee het lunchgerecht mee te combineren valt. Als je van wijn en lekker eten houdt, kun je hier zeker een keer een kijkje nemen!
Reviews op Google: 4.7 (248 reviews)

De Fabriek

De fabriek in Nijmegen ligt zoals de naam al zegt, in een oude fabriek. Je kunt hier voor van alles terecht. Zo is het mogelijk om zowel kleding accessoires als huis accessoires te kopen, maar het is dus ook mogelijk om hier heerlijk te lunchen! Je kunt hier zowel binnen als buiten eten, buiten zit je gezellig op een kleine binnenplaats waardoor je kunt genieten van het weer. Binnen is het gezellig en industrieel ingericht. Er zijn een aantal verschillende lunch gerechten verkrijgbaar bij De Fabriek. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van tosti’s, sandwiches, hamburgers en verschillende hippe broodjes. Als je nog een leuke plek zoekt voor speciale gelegenheden dan is dat ook mogelijk bij de fabriek, denk bijvoorbeeld aan een babyshower. De gasten geven aan dat het heel erg gezellig is in de lunchroom en dat het personeel snel en vriendelijk te hulp schiet.
Reviews op Google: 4.6 (185 reviews)

The Lobby 

The Lobby ligt midden in Nijmegen en is misschien wel het gezelligste en mooist ingerichte café van deze lijst. De Lobby staat bekend om hun heerlijke koffie en lunch. Je kunt hier binnen zitten, maar je krijgt ook de unieke optie om een privé ruimte te huren als bedrijf. De lobby biedt verse en gezonde ingrediënten die een smakelijke lunch maken. Het menu is erg klein, maar dit kan juist als een positief kunnen worden ervaren. Je hebt hier op de lunchkaart pannenkoeken, poké bowl, soep, sandwiches en tosti’s. Let op dat dit lunch café misschien minder geschikt zal zijn voor de kleine eters. Gasten geven hier aan hier lekker te kunnen zitten en dat het café ook een goede plek is om te werken aan werk of aan school. De service en bediening gingen vlot en het personeel is volgens reviews erg vriendelijk. 
Reviews op Google: 4.6 (62 reviews)

Anne&Max 

Misschien een iets minder bekend lunchplekje, maar zeker de moeite waard om te benoemen is het Anne&Max café. Hier kun je genieten van verse koffie en lunchgerechten. Je kunt hier zowel binnen als buiten zitten en binnen heeft het café een huiselijke en hippe sfeer. Het is superleuk om hier een lunchplank te bestellen. Je krijgt dan allerlei verschillende kleine gerechten waar je met 2 personen van kunt genieten. Hiernaast hebben ze zowel zoete als hartige versnaperingen, zo kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke citroen croissant of een roerbak ei met bacon en zalm. Er zijn veel verschillende vega en vegetarische opties beschikbaar zodat iedereen kan genieten van de gerechten. Voor kleine eters is het menu misschien minder toegankelijk. Gasten geven aan dat het personeel heel erg vriendelijk is en dat ook het gebak erg valt aan te raden. 
Reviews op Google: 4.6 (33 reviews)

Terug