Energieboost

Ontbijten in Almere

Almere is een stad die in de Nederlandse provincie Flevoland ligt. Ga jij nou genieten van een heerlijk dagje Almere? Of kom je zelf uit Almere en ben je opzoek naar nieuwe adresjes? Dan ben je hier op het juiste adres! We gaan hier de allerleukste en lekkerste ontbijt plekjes bespreken zodat jij je dat op een goede manier kunt beginnen.   

Boxbrownies

Toastable

Toastable is een gezellig klein caféetje in het midden van Almere. Toastable is op een aantal verschillende locaties in Nederland te vinden en Almere is hier dus een van! Het is een hip eet tentje waar je, zoals de naam al zegt, heerlijk kunt genieten van tosti’s en sandwiches. Er is keuze uit een aantal klassieke, maar ook unieke combinaties. Zo verkopen ze bijvoorbeeld de klassieke ham/kaas tosti en een sandwich met caprese, maar er zijn ook dingen te vinden als Kimchi en een Mexicaanse tosti. Ontbijten kan hier ook met bijvoorbeeld yoghurt of eieren. Je kunt hier zowel binnen als buiten eten en gasten geven aan dat de tosti’s de perfecte hoeveelheid zijn waardoor je niet het gevoel hebt alsof je te veel gegeten hebt. Er wordt aangeraden om met je ontbijt te genieten van een heerlijke smoothie of koffie zodat je optimaal kunt genieten van wat Toastable te bieden heeft. Gasten geven aan dat het personeel super vriendelijk is en dat de tosti’s snel en vers bereidt worden. Zeker een goede manier om de dag mee te beginnen!
Reviews op Google: 4.5 (146 reviews)

Copper Branch 

Voor een iets later ontbijt kun je om 10 uur terecht bij het gezellige tentje “Copper Branch”. Je kunt hier zowel binnen als buiten genieten van een ontbijtje, binnen is het natuurlijk en modern ingericht met mooie sfeerlampen. Je kunt hier de dag goed beginnen met het ontbijt of het lunch menu. Je kunt van beide menu’s namelijk vanaf dat het open gaat bestellen. Veel keuze is er niet, maar de gerechten die ze serveren zijn heerlijk vers bereidt. Je kunt je dag beginnen met een passievrucht en mango bowl, of een granola aardbeienbowl. Deze worden beide bereidt met kokos yoghurt, noten en heerlijk vers fruit. Voor wie liever wilt ontbijten met iets hartigs staan 3 verschillende sandwiches op het menu, zoals een met kip, shiitake en hummus. De eettent kiest voor een hippe twist in hun gerechten waar door ze verrassend en lekker zijn. Voor de kleine eters is het misschien minder geschikt, er staan namelijk geen standaard ontbijt gerechten op het menu. Mensen geven aan dat de sfeer binnen erg rustgevend is, vooral in de ochtend. En dat het eten snel en vers wordt bereidt. 
Reviews op Google: 4.3 (149 reviews)

Ekmekci Almere

Ekmekci is een modern restaurant waar ze heerlijke specialiteiten serveren. Een van hun specialiteiten is “Gözleme” dit is gevouwen yufka deeg met hierin verse ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten of kaas. Hiernaast bieden ze ook verschillende ontbijtplanken aan. Hierop krijg je allerlei kleine hapjes zoals bijvoorbeeld eieren, groentes, brood en Ekmekci. Voor kinderen zijn er ook een aantal gerechten te vinden, deze zijn kleiner dan de normale gerechten. Als je trek hebt in een uniek menu is Ekmekci zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen! Het eten komt snel aan en het personeel help wanneer dit nodig is of wanneer er vragen zijn. Het is mogelijk om zowel binnen als buiten te genieten van het heerlijke eten. 
Reviews op Google: 4.5 (295 reviews)

Zoals van Ouds

Zoals van Ouds in een Lunchroom die voorheen Brasserie de Thuishaven werd genoemd. Het restaurant heeft als motto om een ouderwetse en gezellige sfeer te bieden met lekkere gerechten. Zoals van ouds ligt gelegen in het centrum van Almere en leeft hun motto na, je kunt hier zowel binnen als buiten genieten van hun menu en het is er inderdaad een beetje ouderwets ingericht. Er is geen aparte ontbijtkaart, maar je kunt hier vanaf openingstijd de lunchgerechten bestellen. De lunchgerechten bestaan uit veel klassiekers zoals broodjes carpaccio, geitenkaas en zalm, maar ook soep en uitsmijters. Zo kun je op een goed manier de dag beginnen! Gasten geven aan dat ze de simpelheid van het restaurant erg waarderen, en dat de gerechten netjes en vers worden geserveerd. Het personeel is erg gezellig en vinden het leuk om een praatje te maken.
Reviews op Google: 4.5 (442 reviews)

Fa's Tearoom & Cakeboutique

Als je op een superleuke en vrolijke manier je dag wilt beginnen moet je hier zeker een kijkje nemen! Deze tearoom in het centrum van Almere ziet er van binnen prachtig uit. Je zit in een mooie roze versierde ruimte en alles ziet er van top tot teen perfect verzorgd uit. Je hebt hier de mogelijkheid om te ontbijten met iets zoets zoals een cupcake of een stukje taart, maar krijgt ook de mogelijkheid om te kiezen uit heerlijke belegde broodjes, tosti’s en een Marokkaans ontbijt. Als je hier gaat ontbijten moet je natuurlijk ook je dag beginnen met een heerlijk kopje thee die je geserveerd krijgt in prachtige theekopjes en theepotten. De gerechten zien er prachtig uit, en zijn vers bereidt. Gasten geven aan dat de sfeer in het eettentje perfect is en dat het personeel vriendelijk en behulpzaam te werk gaat. En oh ja, vergeet niet een mooie instagram foto te maken. Daar is dit plekje perfect voor!
Reviews op Google: 4.9 (400 reviews)

Tante Truus

Tante Truus is een ruim lunch restaurant in het midden van het centrum van Almere. Het heeft een standaard, maar gezellige inrichting en het biedt de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te genieten van een ontbijtje. Het ontbijt van Tante truus bestaat uit simpele en goedkope gerechtjes. Zo kun je er bijvoorbeeld boterhammen, wentelteefjes en granola krijgen. Als je uitgebreider wilt eten is het ook mogelijk om van de lunchkaart te bestellen. Hier staan dingen om als salades, tosti’s en soep.  De gerechten zijn simpel, maar lekker en ook de zoetigheid wordt aangeraden om een keer te proberen. Bij het bestellen vul je je bestelling in op een papiertje, hierna komt de bediening dit ophalen en krijg je snel je eten vers op tafel te staan. Gasten geven aan dat de bediening super vriendelijk en behulpzaam is, en dat de appeltaart zeker geprobeerd moet worden. 
Reviews op Google: 4.6 (388 reviews)

Terug