Speciaal voor de eters die zich houden aan een Paleo dieet hebben we een heerlijk avondgerecht die geheel Paleo style is. Gemaakt van volledig onbewerkte producten en net zo lekker als ieder andere recept in onze blogs!
Voor de curry:
Stap 1:
Doe de smaakmakers ui, knoflook, tomaten, gember, komijn, kerrie, garam masala, rode peper, zout en kokosmelk in een blender. Dit mix je samen totdat er een gladde saus ontstaat.
Stap 2:
Giet de saus over in een bak en maak de blender schoon. Deze ga je gebruiken voor het fijn maken van de bloemkool. Snijd de bloemkool als nodig is in stukken en stop deze in de blender. Zorg dat je net lang genoeg de bloemkool doet fijnmalen totdat er een fijne rijstkorrels van bloemkool ontstaat.
Stap 3:
Hierna snijd je de zoete aardappel in hapklare stukken. Maak ze niet te groot zodat ze goed kunnen garen in de pan. Dit geldt ook voor de stukken kip.
Stap 4:
Wanneer de zoete aardappel en kip is gesneden is het tijd om deze aan te bakken in de pan voor zo'n 5 minuten. Gebruik de kokosolie om de pan in te vetten.
Stap 5:
Na 5 minuten voeg je de saus toe en laat je deze ongeveer 10 tot 15 minuten pruttelen. Kijk regelmatig of de zoete aardappel stukje gaar zijn. Zo niet laat je de saus nog even door pruttelen.
Stap 6:
Giet een beetje olijfolie in de bakpan en doe hier de bloemkoolrijst bij met een beetje zout en peper naar smaak. Deze bak je ongeveer 5 minuten gaar.
Stap 7:
Nu alles klaar is hoef je alleen de bloemkool rijst op een bord of in een kom te scheppen en hier de curry overheen te doen. Om het helemaal af te maken strooi je er een beetje koriander overheen. Smakelijk eten!