Dit gerecht is een echte klassieker. Afkomstig uit Indonesië maar ook in Nederland super populair. Er worden enorm veel eigen variaties op gemaakt, maar dit originele Saté ayam recept is toch wel echt het aller lekkerst. Na één keer gemaakt te hebben wil je niets anders!
Voor de marinade:
Deze ingrediënten zijn goed voor ongeveer 4 kipfilets.
Stap 1:
Om te beginnen leg je de saté stokje in een glas met water ongeveer een uur voordat je gaat beginnen met koken. Dit zorgt ervoor dat de stokje het water opnemen en ze dus niet snel verbranden in de pan of op de barbecue.
Stap 2:
Het maken van de marinade is vrij simpel. Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar hebt voor de marinade meng je deze in een grote kom samen. Hierna voeg je de in blokjes gesneden kip aan het mengsel toe.
Stap 3:
Om de marinade zo goed mogelijk in de kip te laten trekken kan je de kip en de marinade het best in een ziploc zak doen. Deze leg je in de koelkast en laat je zo lang mogelijk marineren. Bereid je de kip voor dezelfde dag nog voor dan is 2 uurtjes marineren voldoende. Wanneer je echt goed voorbereid wilt zijn maak je de marinade de avond van tevoren. De kip kan de hele nacht en dag in de marinade liggen zodat alle smaken nóg beter worden opgenomen.
Stap 4:
Wanneer de kip lang genoeg in de marinade heeft gelegen haal je deze uit de zak en rijg je de kipfilet blokjes op de satéstokjes. Zorg ervoor dat je het puntje van de prikker bedekt met kipfilet zodat deze niet verbrand.
Stap 5:
Nu is het tijd om de kipfilet te barbecuen of in een pan te bakken. Doe dit totdat de blokjes een lekkere bruine buitenkant hebben en je saté is klaar om gegeten te worden!